Het is mei 1951, op een kermisavond in Zwaag ontmoet Annie Gitzels, Gerrit Besseling.

"Mag ik je naar huis brengen?”

… vraagt Gerrit en zo krijgen ze verkering.

Gerrit woont en werkt samen met een broer, op het fruitbedrijf van hun vader. Op een stuk land van 50 bij 600 meter, langs een brede sloot.  Een derde fruit-telende broer, huurt een stuk land, ook op Zwaag. Als Gerrit en Annie drie jaar later trouwen wonen er twee stellen op de boerderij. Ze plukken, in de oogst, de appelen in kistjes. Die worden op de schuit gezet en door de sloot vervoerd, naar de koelcel in de schuur. Er is ook nog een kas met druiven op het perceel. Het fruitbedrijf van de familie Besseling is echter niet groot genoeg voor twee gezinnen. Gerrit solliciteert bij de “Directie van de Wieringermeer afdeling Noordoostpolderwerken”, kortweg de Directie genoemd. Hij krijgt een pachtbedrijf van vijf hectare toegewezen in Kraggenburg aan de Hertenweg. In de winter van 1956 en het voorjaar van 1957, worden palen gezet en bomen geplant. Lombarts, Cox, Golden Delicious en James Grieve. Het gezin verhuist, met twee kinderen, in mei 1957 naar het nieuwe huis.

De eerste jaren halen ze een inkomen uit groenteteelt, zomerfruit, aardbeien en suikerbieten, die tussen de bomen en op de nog lege stukken grond worden geteeld. Het fruit gaat naar de veiling in Zwaag en er is ook verkoop aan huis. De eerste koelcellen worden in 1965 bijgebouwd en er wordt een sorteermachine met een tol aangeschaft.

Het sorteren gebeurt door het gezin zelf. In 1968 komt er een aangrenzend perceel van vijf hectare pacht bij, van een buurman die verhuist naar de andere polder. Dan zijn er ondertussen nog vier kinderen bijgekomen. Hierbij zit ook de opvolger, René. Deze is dan, al op jonge leeftijd, vaak in de boomgaard te vinden.

Na het behalen van zijn eindexamen in 1978, van de Landbouwschool, komt René thuis werken. Er komt dan weer een aangrenzende vijf hectare bij, van een andere collega. Op deze vijftien hectare telen ze, behalve appels, nu ook peren. De oude sorteermachine wordt vervangen door één met rollerbanden.

In 1984 gaat René met Marian van den Dorpel in het dorp wonen, terwijl hij met zijn vader een maatschap aangaat, om later het bedrijf te kunnen overnemen. In 1988 verhuizen René, Marian en hun twee zoons, naar de Hertenweg en gaan Gerrit en Annie naar het dorp. René en Marian nemen het bedrijf over in 1991. Aan de Hertenweg wordt nog een dochter geboren. In de volgende jaren, kopen ze de gepachte grond van Domeinen en wordt er een nieuwe koelcellenschuur gebouwd. De koelcapaciteit is nu 1.000.000 kg. Sorteren doen ze niet meer zelf.

In 2010 wordt er nog een perceel van 10 hectare aangekocht die vol wordt geplant met appels. Zoon Jos, die sinds 2011 thuis werkt, besluit in 2014 dat hij later het bedrijf wil overnemen. René, Marian en Jos, vormen dan samen V.O.F. Fruitbedrijf Besseling. In 2018 huren ze 13,5 hectare voor vijf jaar erbij. Totaal is het bedrijf nu 44,5 hectare.